« Car »
Cheap Used cars Sofia Bulgaria good price
« SUV »
Buy cheap SUV Sofia Bulgaria Bomiauto
« VAN »
Cheap used VAN's Sofia Bomiauto
« Truck »
Used trucks Bulgaria cheap price
« Bike »
Used motorsickle low price Sofia

Как да си изберете храна за кучето

Видове храни
Трите основни вида храни за кучета са суха, полу- влажна и консервирана. Класифицират по влажност, цена, вкусови качества и хранителни вещества на килограм или грам храна. За да изберем най-подходящата диета за кучето трябва да обмислим тези фактори.

Консервирани храни
Тези храни предлагат най-високи вкусови качества сравнени с полу-влажните и сухите продукти. Веднъж отворена, консервираната храна трябва да се съхранява в хладилника за не повече от три дена.

Сухи храни
Сухите храни се състоят от хрупкави кубчета, които спомагат за разграждането на плаката и зъбния камък . Тези харни също така остават по-дълго свежи от полу- влажната и консервираната храна след като се отворят.

Специализирани храни
Тези храни са специално разработени в идеални пропорции за да посрещнат всички хранителни нужди на кучето. Храните разработени специално за малки кученца обикновено имат по-високо съдържание на хранителни вещества, които кученцата трябва да приемат през периода на растеж и развитие. Друг вид специализирани храни са тези с по-високо съдържание на протеини и калории , които дават допълнителна енергия на малките кученца и ловните породи. Други са с по-малко съдържание на калории и мазнини , за да помогнат на по-малко активните и по-възрастните кучета да подържат оптимално тегло.

Още по темата




ДВИГАТЕЛНА ФУНКЦИЯ И ХРАНЕНЕТО

СЕКРЕТОРНА ФУНКЦИЯ И ХРАНЕНЕТО

ФИЗИОЛОГИЯ И БИОХИМИЯ НА ХРАНЕНЕТО

РЕЗОРБТИВНА ФУНКЦИЯ И ХРАНЕНЕТО

РЕГУЛАЦИЯ НА ХРАНОСМИЛАНЕТО

ОБМЯНА НА ВОДАТА И МИНЕРАЛИТЕ

ХРАНИТЕЛНИ ВЕЩЕСТВА И КОМПОНЕНТИ

ЕНЕРГИЙНА СТОЙНОСТ И БАЛАНС

ТЕХНИКИ НА ХРАНЕНЕ И ВОДА

ГОТОВИ ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ

ЛИПИДИ

ВЪГЛЕХИДРАТИ

МИНЕРАЛИ

ВИТАМИНИ

АНТИВИТАМИНИ

ПРОТЕИНИ


Взето от Moskow Watchdog blog



 Автомобили втора употреба

Автомобил, известен още като кола е безрелсово моторно превозно средство (МПС) с повече от две колела, предназначено за превоз на пътници или товари. Целият автомобилен пазар в България е съсредоточен в автокъщи в София и Дупница. Двата града са водещи в бизнеса с търговия на автомобили нов внос от чужбина. Най-предпочитани марки коли са Hyundai, Honda, Audi, BMW, Mercedes, Opel, Seat, Peugeot, Citroen, Kia, Ford. Приток на купувачи на коли се наблюдава от Сърбия и много български автомобилни сайтове предлагат информация за своя автосалон и обяви за автомобили на сръбски език за улеснение на купувачите.


Bansko ski resort имоти продава къщаПродава изгодно парцел в Банско