« Car »
Cheap Used cars Sofia Bulgaria good price
« SUV »
Buy cheap SUV Sofia Bulgaria Bomiauto
« VAN »
Cheap used VAN's Sofia Bomiauto
« Truck »
Used trucks Bulgaria cheap price
« Bike »
Used motorsickle low price Sofia

Оказване на първа помощ

При спешен случай дръжте главата на кучето ниско и го заведете веднага на ветеринар. Ако кабинетът на лекаря не е отворен, се обадете на най-близкото спешно отделение за домашни любимци. Пазете спешните номера на видно място до телефона си.

Ако не сте обучени и напълно сигурни, че сте в състояние да упражните спешна медицинска помощ на вашия любимец, е най-безопасно да изчакате и да оставите това на ветеринарния лекар.

Все пак има прости неща, които бихте могли лесно да направите и да помогнете на любимеца си.


 • Добре е да увиeте животното с дебела кърпа или одеяло, за да поддържате топлината на тялото и да ограничите движенията.

 • Наложете стегната превръзка (стерилна марля или чиста кърпичка), за да намалите или спрете кървенето от порязване или ухапване.

 • Наложете студен компрес при изгаряния. Дръжте компреса, докато пристигнете при ветеринаря.

 • Не причинявайте повръщане, дори да сте сигурни, че кучето е погълнало отровно вещество.

 • При признак за задавяне (лигавене, трудно преглъщане, докосване с лапа по устата) не се опитвайте да вадите предмета.

 • Ако кучето е получило топлинен удар, го занесете на хладно място и го поливайте със студена вода посредством гъба. Давайте му да пие по малко вода.

 • Ако любимецът ви е получил измръзване, незабавно го сложете в топла стая. Затоплете измръзналото място бавно, като налагате топли, влажни кърпи и ги сменяте често, докато мястото почервенее. Тежкото измръзване може да доведе до увреждане на лапите или върховете на ушите.
 •  Автомобили втора употреба

  Автомобил, известен още като кола е безрелсово моторно превозно средство (МПС) с повече от две колела, предназначено за превоз на пътници или товари. Целият автомобилен пазар в България е съсредоточен в автокъщи в София и Дупница. Двата града са водещи в бизнеса с търговия на автомобили нов внос от чужбина. Най-предпочитани марки коли са Hyundai, Honda, Audi, BMW, Mercedes, Opel, Seat, Peugeot, Citroen, Kia, Ford. Приток на купувачи на коли се наблюдава от Сърбия и много български автомобилни сайтове предлагат информация за своя автосалон и обяви за автомобили на сръбски език за улеснение на купувачите.

  Bansko ski resort имоти продава къщаПродава изгодно парцел в Банско