« Car »
Cheap Used cars Sofia Bulgaria good price
« SUV »
Buy cheap SUV Sofia Bulgaria Bomiauto
« VAN »
Cheap used VAN's Sofia Bomiauto
« Truck »
Used trucks Bulgaria cheap price
« Bike »
Used motorsickle low price Sofia

Почистване на кучето

Много малко са хората, които знаят кога да къпят своето куче. Несъмнено редовното къпане с шампоан или други миещи препарати премахва мазнините по козината. Има обаче случаи, когато кучето се е замърсило и трябва непременно да се изкъпе. В такива случаи препаратите не винаги са необходими. Много кучета от късокосместите породи могат да минат цял живот без къпане, особено ако редовно се изчеткват.

Пуделите, които се подстригват от 6 до 8 седмици, се къпят преди това, за да се улесни подстригващия и след това по-рядко. Дългокосместите кучета, специално изложбените-ще трябва да се къпят всеки месец, за да се отстрани "кучешката" им миризма. Но къпането на дългокосместо куче с начално сплъстяване може да доведе до сплъстяване.

Честотата на къпането зависи от ръста и желанието на кучето, както и условията за къпане и подсушаване. Докато съхне, кучето трябва постоянно да се сресва-за предпочитане на части и със сушоар за коса. Повече от домашните сушоари не са достатъчно мощни за тази цел, затова е по-добре да се снабдите с промишлен.

При появата на бълхи и други паразити, особено през лятото, когато те интензивно нападат-употребявайте медицински инсектициден шампоан. Изборът на такъв трябва да става със съдействието и съветите на ветиринаря (аеролозни спрейове или прахове също могат да се приложат при къпането, когато се забележат паразити).

За обикновеното къпане пазарът предлага най-различни шампоани и балсами. Много специалисти обаче предпочита и препоръчват бебешкия шампоан, който е по-евтин от специалните кучешки. Ветеринарят ви може да препоръча шампоани в зависимост от състоянието на кожата на кучето. Трябва да ги спазвате стриктно, за да унищожите последиците след привършване на лечението. Както и при леакарствата, опасно е да държите и употребявате шампоан с изминал срок на годност.


Взето от Moskow Watchdog blog Автомобили втора употреба

Автомобил, известен още като кола е безрелсово моторно превозно средство (МПС) с повече от две колела, предназначено за превоз на пътници или товари. Целият автомобилен пазар в България е съсредоточен в автокъщи в София и Дупница. Двата града са водещи в бизнеса с търговия на автомобили нов внос от чужбина. Най-предпочитани марки коли са Hyundai, Honda, Audi, BMW, Mercedes, Opel, Seat, Peugeot, Citroen, Kia, Ford. Приток на купувачи на коли се наблюдава от Сърбия и много български автомобилни сайтове предлагат информация за своя автосалон и обяви за автомобили на сръбски език за улеснение на купувачите.


Bansko ski resort имоти продава къщаПродава изгодно парцел в Банско