« Car »
Cheap Used cars Sofia Bulgaria good price
« SUV »
Buy cheap SUV Sofia Bulgaria Bomiauto
« VAN »
Cheap used VAN's Sofia Bomiauto
« Truck »
Used trucks Bulgaria cheap price
« Bike »
Used motorsickle low price Sofia

История на Московска Стражевая(Статия публикувана от А.Илиев)

"В края на 40 -те години в питомника "Червена звезда" започнали кръстосването на различни породи с цел създаването на нови породи ,които да са пригодни за условията на работа в суровите условия на Русия.

Генерал Медведев казвал,че на Русия и трябват огромни и свирепи кучета ,които да всяват респект.Тези кучета е трябвало да охраняват базите на КГБ и на милицията и армията. Под ръководството на професор биолога Н.А. Илина и ген.Медведев започнали да провеждат междупородно кръстосване и да се прави подбор на производители.

Зададените качества на ,които трябвало да отговаря породата били:голямо,мощно,груб тип но подвижно куче,притежаващо караулни и отбранителни качества добре поддаващо се на дресировка,непретенциозно към отглеждането.


В във връзка с ограничението на племенния материал и започналото създаване на няколко породи(московска стражевая, черен териер, водолаз, московски дог )специалистите кинолози започнали използването във всяка група на близък инбридинг на конкретен производител. Инбридинга се провеждал, чрез потомците на първа и втора генерации, т.е. използвало се близкородствено кръстосване. След този инбридинг в кучилата се появявали кученца близки по фенотип до изходните породи

Всички кучета които минали отбора по екстериор минавали на курс по дресировка.
Именно тук според мен руснаците са направили най-голямата грешка.Първо са правили отбор по екстериор и чак след това по работни качества.И за това тези породи не са оцелели или ако са оцелели то те нямат никакви ползвателни качества.Когато една порода се създава преимуществено за външен вид,то неминуемо тя ще загуби работните си качества.Това е доказано многократно в историята и развитието на кучешките породи.

Другата голяма грешка е, че те са имали посредствени кучета от вносните породи, които са използвали (ротвайлер, санбернар, ризеншнауцер, немски дог и др.).
Когато използваш некачествен материал то резултатите няма да са високи. Какви са били критериите за изпозването на определен екземпляр за родоначалник на порода ?При това е правен близък инбридинг. Ако този екземпляр е с не дотам качествен характер и нервна система,то тогава резултатът винаги,ще бъде катастрофален.

Московската стражевая е получена от кръстоски между санбернар и кавказка овчарка,участвало е и руско гонче,източноевропейска овчарка и други породи".

Статията е написана от А.Илиев и е публикувана в
pet-show dot net


Изберете категория
Всичко за Московска Стражевая

Външен Вид на Московска Стражевая

История на Московска Стражевая

От кого е създадена породата Московска Стражевая

Растеж на Московска Стражевая

Московска Стражевая Темперамент

Възпитаване на Московска Стражевая

Обучение на Московска Стражевая

Мнение на стар кучкар
Взето от Moskow Watchdog blog Автомобили втора употреба

Автомобил, известен още като кола е безрелсово моторно превозно средство (МПС) с повече от две колела, предназначено за превоз на пътници или товари. Целият автомобилен пазар в България е съсредоточен в автокъщи в София и Дупница. Двата града са водещи в бизнеса с търговия на автомобили нов внос от чужбина. Най-предпочитани марки коли са Hyundai, Honda, Audi, BMW, Mercedes, Opel, Seat, Peugeot, Citroen, Kia, Ford. Приток на купувачи на коли се наблюдава от Сърбия и много български автомобилни сайтове предлагат информация за своя автосалон и обяви за автомобили на сръбски език за улеснение на купувачите.

Bansko ski resort имоти продава къщаПродава изгодно парцел в Банско